diumenge, 17 de juny del 2012

Experimentals



FITXA ESPÈCIE AUTÒCTONA

Nom científic: Ailuropoda melanoleuca             
Nom comú: Panda Gegant 
Regne:Animalia                                   
Classe: Mammalia
Família: Ursidae

BIOLOGIA

  • Reproducció: Tenen reproducció sexual, arriben ala maduresa sexual entre els quatre i els vuit anys i poden reproduir-se fins als 20 anys. La seva reproducció,els pandes són vivípars i aconsegueixen la maduresa sexual entre els quatre i set anys. El període de gestació del panda gegant es de cinc mesos aproximadament.
  • Nutrició (espècie animal): És herbívor, exclusivament menja Bambú i plantes.
  • Descripció de l'espècie: Té un pelatge negre a les orelles, pegats oculars, musell, braços i espatlles i a la resta blanc. Els adults mesuren 1,5m de llarg i al voltant de 75cm d'alçada a l'espatlla. Els mascles poden arribar a pesar 150kg, les femelles poden arribar fins a 125kg. El dens pelatge del panda el manté calent en els boscos freds del seu hàbitat.
  • Hàbitat: Principalment en la província de Sinchuan, Shaanxi i Gansu. El fet de viure en llocs remots i d'orografia inaccessible ha dificultat el coneixement més profund dels seus hàbits i dels comportaments en llibertat. Per aquest motiu els primers animals que van capturar-se per ser duts a zoològics van presentar problemes de conservació i d'alimentació. Els pandes són animals solitaris, que romanen actius tot l'any (no hivernen, a diferència d'altres espècies d'óssos) i que es mouen principalment pel terra, però que pugen als arbres per protegir-se quan se senten amenaçats.
  • Zona geogràfica (espècie nativa de..): Xina, centre-oriental i sud-oriental.
  • Grau d'amenaça: Perill d'extinció.

FITXA D'UNA PLANTA AUTÒCTONA

Nom científic: Panax ginseng Nom comú: Ginseng
Regne: Plantae
Classe: Magnoliopsida
Família: Araliaceae.







BIOLOGIA

  • Reproducció: Sexual, es reprodueix a partir de llavors o òvuls.

  • Aplicacions (espècie vegetal):A la Xina s'utilitza l'arrel del ginseng per fer-ne infusions com a tonificant general de l'organisme capaç de restablir l'energia dels òrgans vitals com la melsa i els pulmons (vitals des del punt de vista de l'energia i control del Ying i el Yang per la medicina tradicional xinesa. També combinat amb nou moscada o gingebre s'utilitza per combatre l'asma i la tos crònica.
  • Descripció de l'espècie: És una planta herbàcia i perenne que mesura entre 30 i 70 cm. d'alçada, de creixement lent amb una tija de secció cilíndrica, esponjosa i verda .L'arrel té 2 cm de diàmetre per 20 o 30 de profunditat, de color blanquinós, estriada transversalment i acabada amb arrels secundaries molt fines i fibroses. Les flors són nombroses i petites de color groc verdós, l'ovari és ínfer i es disposen en inflorescències racemoses de 15 a 30 flors en forma d'umbel·la simple suportada per un peduncle que emergeix de l'extrem de les ramificacions de la tija. El calze està format per 5 sèpals i la corol·la també té 5 pètals ovals. Els fruits són baies de forma arronyonada, de color escarlata intens envoltades 5 bràctees lanceolades i tancades a l'interior de les quals s'hi troben entre 1 i 3 llavors semicirculars.
  • Hàbitat: El ginseng és originari de la Xina, Indoxina, Corea, Vietnam i Japó. Creix en llocs ombrívols i muntanyosos i en boscos abundants de coníferes, prové de cultius de Corea, Xina, Japó, Bulgària i Rússia Oriental.
  • Zona geogràfica (espècie nativa de..): Xina, Indoxina, Corea, Vietnam i Japó
  • Grau d'amenaça: Risc mínim

ACTIVITAT 2:Parlem de la Biodiversitat

Activitat sobre el vídeo:

  1. Busca la definició de les següents paraules:
  • BIODIVERSITAT: Diversitat biològica en totes les seves formes, nivells i combinacions.
  • PERILL EXTINCIÓ: És quan una espècie té un quantitat petita i fins i tot està a punt de desaparèixer del tot, sigui vegetal o animal.
  • PATRIMONI NATURAL: És el conjunt de béns i recursos de la natura font de diversitat biològica i geològica, que tenen un valor rellevant mediambiental, paisatgístic, científic.
  • ADAPTACIÓ: Procés mitjançant el qual un individu, un grup o una col·lectivitat s’acomoden i viuen en un medi físic i social.
  • ENDEMISMES: Tàxon vegetal o animal de distribució restringida, els individus del qual viuen exclusivament dins els límits d’un territori determinat.
  • ESPÈCIES INVASORES: Les espècies invasores són animals, plantes o altres organismes transportats i introduïts per l'ésser humà en llocs fora de la seva àrea de distribució natural i que han aconseguit establir-se i dispersar a la nova regió, on resulten perjudicials.


3. Resum sobre el vídeo:

La Biodiversitat és la diversitat biològica en totes les seves formes, nivells i combinacions. També és un terme ecològic que es refereix tant a la diversitat d’espècies com al nombre d’individus de cadascuna, de manera que podem parlar d’elevada biodiversitat quan hi ha molts exemplars de tantes espècies diferents com sigui possible. En el cas de l’Antàrtida, un característica de la fauna és la pobresa relativa en espècies, però la gran riquesa en individus, almenys fins que tenim en compte la incidència de l’home sobre aquell medi.
Existeixen tres diversos tipus de diversitats:·Genètica o diversitat intraespecífica, consisteix en la diversitat de versions dels gens (al·lels) i de la seva distribució, que és la base de les variacions interindividuals (la varietat dels genotips). ·Específica, és la diversitat sistemàtica. Consisteix en la pluralitat dels sistemes genètics o genomes que diferencien les espècies. ·Eco-sistemàtica, és la diversitat de les comunitats biològiques (biocenosis), la suma de les quals forma la biosfera. ·També s'ha d'incloure la diversitat interna dels ecosistemes, a la qual es refereix tradicionalment l'expressió diversitat ecològica.






Conclusions:

Doncs que el vídeo té relació amb la biodiversitat. Ens ensenya un món on hi ha moltes espècies que es van adaptant a un medi i cada vegada es va fent més gran, però arriba un moment on aquestes espècies desapareixen i aquest món es tanca, és a dir que aquests animals estan en perill d'extinció.

Nadia


La relació que hi ha, es que totes les paraules que hem parlat abans, tenen en comú amb els animals vistos, es que,per exemple la paraula perill d'extinció te molta relació ja que en aquest vídeo parla de la quantitat d'espècies que s'extingeixen cada dia. També amb la paraula espècies invasores,vol dir que hi ha animals que son d'altres llocs i s'han anant adaptant al lloc on els han transportat.

Hanan


La relació que hi ha es que tots aquests animals tenen relació amb la biodiversitat i estan en perill d'extinció, i que s'han adaptat als territoris on viuen han arribat a ser especies invasores perquè han sigut transportats a altres territoris i tots son un patrimoni natural perquè te un valor rellevant al mediambiental. Si arriben a desaparèixer el medi pot canviar.

Yousra






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada